sim kad untuk Travel

Forum General Discussion sim kad untuk Travel

This topic contains 6 replies, has 5 voices, and was last updated by Farid Farid 2 months, 3 weeks ago.

  • Author
    Posts
  • #429
    Zen
    Zen
    Participant
    • Super Traveler
    • ★★★

    ade aku baca beberape telco yg provide special utk travel sim kad..(kebanyakkan prepaid)
    Just pakai 1 sim utk travel ke mana2 negara.

    betul ke berbaloi?

    dari segi
    rate roaming.
    credit expire
    kemudahan utk top up
    saiz sim kad
    support bila ada masalah

  • #435
    juong
    juong
    Participant
    • Traveller
    • ★★

    wah terbaik ar. ada ke? xpernah dengar la plak. yang aku pernah dengar sewa wifi ade le. yg ni http://www.wiyo.my/rental_fees

  • #436
    Farid
    Farid
    Keymaster
    • ★★★★

    Kalau boleh pakai sim kad negara yg kita travel je, cth nak pegi krabi. pakai sim thailand pakej utk (1 minggu/1 month/year)

    kene check dulu phone tu dah unlock x, supaya boleh terima sim dari negara tu.

    Kalau kita ni bisnesman (client asyik call, guna 1 no je)
    better pakai travel sim
    mcm celcom bg ni https://www.celcom.com.my/personal/plans/traveller_sim

  • #437
    Rahman
    Rahman
    Moderator
    • ★★★

    utk yg kaki travel utk bercuti. pakai sim negara sane saja

    1. keluarkan sim kad asal terus lepas mendarat ke airport. (elakkan dari roaming ni activate, ingat org lain call kau tapi kau yg kene byr) & simpan elok2 dlm dompet
    2. Cari & beli sim kad dkt airport. carik yg free sim kalau dapat.
    3. Semasa nak beli sim kad, pastikan bandingkan harga dan pakej yg diberi
    4. Pastikan mintak pertolongan seller tu utk aktifkan. Aktifkan sekali internet. x payah menyusahkan diri utk aktifkan sendiri, kang susah nak translate bahasa.

  • #438
    giller_87
    giller_87
    Moderator
    • ★★★

    oh, ade ke sim kad special utk travel. baru tau….

  • #439
    giller_87
    giller_87
    Moderator
    • ★★★

    Terbaik la. Kalau macam tu.. Tq2

  • #1093
    Farid
    Farid
    Keymaster
    • ★★★★

    ade MIFI, aka portable wifi utk disewa

    di sini http://www.samuraiwifi.com.my/

     

You must be logged in to reply to this topic.