Naik KTM ke Hatyai Thailand

Forum Travel Guide & Advice Naik KTM ke Hatyai Thailand

This topic contains 0 replies, has 1 voice, and was last updated by susanne susanne 1 month, 2 weeks ago.

  • Author
    Posts
  • #1088
    susanne
    susanne
    Participant
    • Traveller
    • ★★

    Semenjak Komuter KTM mula beroperasi senang sgt2 dah nk ke Thailand  🇹🇭. Hanya bermodalkn RM35 dh boleh g HatYai blk hari kikiki…

    Mai saya share skit utk trip baru ni. Ni panduan utk amik commuters dr Butterworth atau kawasan2 sekitarnya.

    Saya amik Train dr Tasek Gelugor (TG) ke Padang Besar (RM10.40 adult / RM5.20 child)
    Train dr TG sejam sekali bermula 5:48pg dan mengambil masa sejam sengah utk sampai ke PDG Besar..

    Sata naik train pukul 7:48pg sbb nk kejar train  🚂 ke HatYai pukul 9:55pg waktu Malaysia. Sesampai kt Pdg Besar mmg ngam2 train  🚂 Thailand tgh tggu..
    Tiket train kelas ketiga Pdg Besar ke HatYai RM7 (50thb)..

    Klu korg g awal tu boleh la naik bus or naik minivan ke Hatyai.. tp ai is mls sbb bnyk kali nak bertukar2 nk naik train gak yg senang terus sampai ke HatYai.

    So dh sampai HatYai ni pandai2 ler kan… nak g Krabi ke Phuket ke Koh Lipe ke Bangkok ke.. suka hati mung lah… agak2 klu bosan boleh g HatYai…jom sape nk ikut hahahaa..

    Lepas ni kalau balik kampung mmg kena bawak passport ler gamaknye…

    Credit: AyuMastura Kenon

You must be logged in to reply to this topic.