Amelia Shafinaz usahawan produk kucing berjaya

Forum Travel Guide & Advice Amelia Shafinaz usahawan produk kucing berjaya

This topic contains 0 replies, has 1 voice, and was last updated by Avatar Afsheen 1 year, 6 months ago.

 • Author
  Posts
 • #2127
  Avatar
  Afsheen
  Participant
  • Active Member

  PERMINTAAN tinggi serta keterujaan peminat kucing pada faktor penjagaan haiwan peliharaan mereka itu, mendorong Amelia Shafinaz Abu Bakar, 27, menggerakkan bisnes jual product kucing diberi nama Amycatz dengan suami, Aniq Akhmal Abu Naip, 27.

  Biarpun kedua-dua mereka mempunyai ijazah sarjana muda dalam pelatihan kejuruteraan dari universiti pemula yang cukup berbeza dengan sektor perniagaan di ambil, itu tidak menghalang kehendak pasangan muda terbabit untuk bergelar usahawan product kucing.

  Amelia Shafinaz berkata, berbekalkan hoby sendiri pelihara kucing serta waktu depan cerah sektor itu, mereka percaya untuk memulakan perniagaan terbabit pada live streaming Oktober 2015 dengan perkongsian kos kewangan sendiri.

  ” Orang-orang saat ini sangat ramai yang meminati kucing serta memilihnya menjadi haiwan peliharaan. Kecomelan serta karakter manja kucing membuat mereka terhibur untuk membuatnya kawan, peneman atau menunjang menyingkirkan desakan dirumah.

  ” Situasi ini berikan ruangan serta kesempatan pada kami untuk buka bisnes product kucing bukanlah sahaja untuk penuhi ketertarikan kami pada haiwan terbabit, namun berkongsi pengalaman dan membekalkan perkhidmatan terkait, ” kata graduan Universiti Malaya (UM) itu.

  Amelia Shafinaz berkata, mereka percaya pilihan menjadi usahawan tidak merugikan kerana pada saat sama, pengetahuan didapat saat bergelar mahasiswa bisa digunakan menjadi pengetahuan penambahan, pada saat sektor perniagaan menunjang mereka berkongsi ketertarikan dan servis dengan orang-orang.

You must be logged in to reply to this topic.